1-
|
Organik Tarım biliminin temel ilkelerini öğrenebilme, organik tarım mevzuatına hakim olabilme, yeni gelişme ve uygulamaları bağımsız/ekip olarak değerlendirerek ve uygulayarak sorumluluğu altında çalışanları yönetme yetisini kazanabilme
|
|
2-
|
Organik bitkisel ürünleri (tarla bitkileri, meyvecilik, sebzecilik ve bağcılık) tanımak, yetiştirmek, depolamak, pazarlamak ve bu sırada karşılaşılabilecek sorunları tanımlayıp, çözüm önerileri geliştirebilmek
|
|
3-
|
Hayvancılık biliminin temel kavramlarını anlama becerisini kazanmak ve organik hayvansal ürünler üretebilmek
|
|
4-
|
Tarımsal üretimle ilgili araç, gereç ve donanımları tanıma ve kullanabilme becerisini kazanabilme
|
|
5-
|
Ekosistem, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilir tarım yönetimi, kırsal kalkınma, tarımsal planlama ve tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini anlayabilme
|
|
6-
|
Organik tarım alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme
|
|
7-
|
Organik tarımda hastalık ve zararlılarla mücadele, bitki besleme, gübreleme ve sulama hakkında bilgi sahibi olabilme
|
|
8-
|
Atatürk ilke ve inkılâplarını bilen, özümsemiş ve hayatında kullanan birey olabilme.
|
|
9-
|
Gündelik ve mesleki alanda Türkçeyi etkin kullanarak alanıyla ilgili konularda sözlü ve yazılı iletişim yoluyla aktarabilme
|
|
10-
|
Temel yabancı dil bilgisine sahip olarak alanıyla ilgili bilgileri takip edebilme ve gerekirse meslektaşlarıyla iletişim kurabilme
|
|
11-
|
Çevre bilincine sahip ve girişimci bir birey olabilme
|
|
12-
|
Yaşam boyu öğrenme bilincine sahip olma ve öğrenimini aynı alanda ya da aynı düzeyde farklı mesleğe yönlendirebilme,
|
|
13-
|
Alanında sosyal adalet, kültürel değerler, mesleki etik, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda yeterli bilince sahip olabilme.
|
|