1-
|
Bitkisel üretimin her aşamasında ürün kayıplarına neden olan hastalıkların, zararlıların ve yabancı otların sistematik, morfolojik, biyolojik, ekolojik ve epidemiyolojik bilgilerini öğrenebilme
|
|
2-
|
Kültür bitkilerindeki hastalıklar, zararlılar ve yabancı otlara karşı uygulanabilecek tarımsal savaş yöntemlerini ve kullanımlarını öğrenebilme
|
|
3-
|
Depolanmış ürünlerde ekonomik kayba neden olan hastalık ve zararlıların tanısını öğrenebilme
|
|
4-
|
Bitki Korumada kullanılan pestisitleri, etkili bir şekilde kullanımını, insanlara ve çevreye olan olumsuz etkilerini öğrenebilme
|
|
5-
|
Organik tarım faaliyetleri içerisinde bitki koruma ürünlerini ve uygulamalarını öğrenebilme
|
|
6-
|
Kamu ve özel tarım sektöründe çalışabilecek gerekli altyapı ve donanıma sahip olabilme, bağımsız/ekip üyesi olarak bir çalışma yürütebilme ve alanıyla ilgili mevzuata hakim olup uygun davranabilme
|
|
7-
|
Öğrenim sürecinde elde edilen bilgileri neden-sonuç ilişkileri ile değerlendirebilme; ilgili verileri toplayıp sonuçlarını uygulamaya aktarabilme; hangi bilgiye nerede, ne zaman ve niçin ihtiyaç duyulacağını öngörebilme
|
|
8-
|
Atatürk ilke ve inkılâplarını bilen, özümsemiş ve hayatında kullanan birey olabilme
|
|
9-
|
Gündelik ve mesleki alanda Türkçeyi etkin kullanan bir birey olarak alanıyla ilgili konularda yazılı ve sözlü iletişimle aktarabilme
|
|
10-
|
Temel yabancı dil bilgisine sahip olur ve alanıyla ilgili bilgileri takip edip meslektaşları ile iletişim kurabilme
|
|
11-
|
Alaninda mesleki, kültürel, toplumsal etik kurallarina uyabilme ve girişimci olabilme
|
|
12-
|
Alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme
|
|
13-
|
Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olabilme
|
|