1-
|
Tarımsal işletmecilik alanıyla ilgili temel bilgilere sahip olup, edindiği bilgileri işletmecilik alanına uygulayabilme ve güncel bilgileri kullanabilme
|
|
2-
|
Tarım işletmelerinin kurulumuna ilişkin girişimcilik becerilerine sahip olup, tarımsal yatırım projelerini hazırlayabilme ve değerlendirme becerisi kazanabilme, tarım işletmelerinin finansal kaynaklarını sağlayabilme ve finansal işleri yönetebilme.
|
|
3-
|
Tarım, tarıma dayalı sanayi ve kaynak ekonomisinin temel ilke ve kavramlarını uygulayabilme.
|
|
4-
|
Tarım işletmelerinin yönetimi, organizasyonu ile ilgili temel kavramları ve yöntemleri edinip, tarım işletmelerinde uygulayabilme
|
|
5-
|
Çiftçiler ile etkin iletişim kurup, yenilikleri onlara aktarabilme.
|
|
6-
|
Doğanın sürdürülebilir kullanımına ilişkin yerel ve küresel politikaları yorumlayabilme.
|
|
7-
|
Verimli bitkisel ve hayvansal üretim yapabilme.
|
|
8-
|
Tarımsal ekonomi ile ilgili temel göstergeleri değerlendirerek tarımsal malların değerlerini belirleme becerisi kazanabilme.
|
|
9-
|
Tarım ve gıda politikalarındaki temel tartışmaları kavrayabilme, Türkiye ve AB tarım politikalarını analiz edebilme.
|
|
10-
|
Bilimsel araştırmaların hazırlanmasında gerekli olan alanı ile ilgili literatürü tarama beceresi kazanabilme ve verilere güncel teknolojileri kullanılarak (kütüphane, online veritabanları, sosyal ağlar vb) ulaşabilme.
|
|
11-
|
Tarımsal kooperatifçiliğin önemini kavrayabilme ve tarımsal kooperatifçiliğin ulusal ve yerel kalkınmada kullanılması için yaratıcı fikirleri geliştirebilme.
|
|
12-
|
Tarımsal ürünlerin işlenmesi konusunda temel ilkeleri kavrayabilme.
|
|
13-
|
Bilişim teknolojileri hakkında temel bilgileri edinir ve ofis programlarını kullanır.
|
|
14-
|
Kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularını kavrayabilme.
|
|
15-
|
Mesleki etik ve sosyal sorumluluk konusunda yeterli bilince sahip olur ve iş hayatında meslek etiğine uygun davranış gösterir.
|
|