1-
|
Asmanın morfoloji, anatomi ve fizyolojisi hakkında genel bilgilere sahip olabilme
|
|
2-
|
Bağcılıkta vegetatif çoğaltım materyalinin ıslahı ile üretimi konularında bilgi ve becerileri özümsemiş olabilme
|
|
3-
|
Bağ tesisi için ekolojik ve ekonomik analizleri yapma yeteneği yanında; budama ve terbiye konularında bilgi ve beceri sahibi olabilme
|
|
4-
|
Hasat ürünlerini standartlara uygun olarak işleyebilme bilgi ve becerilerine (sofralık, kurutmalık, şaraplık, sirke, salamura, pekmez) sahip olabilme
|
|
5-
|
Bağcılık alanındaki temel yetiştiricilik bilgilerini yeni gelişme ve uygulamalara uyarlayabilme ve bağımsız olarak/ekip halinde değerlendirme kapasitesine sahip olabilme
|
|
6-
|
Eğitimli meslek elemanı olarak sorumluluğu altındaki kişileri yönlendirebilme, yönetme ve sürekli gelişme için olumlu tutuma sahip olabilme
|
|
7-
|
Ulusal ve küresel düzeyde çevre sorunlarına duyarlı davranabilme ve çözümlerine yönelik bilgileri yorumlayabilme
|
|
8-
|
Toplumsal, kültürel ve mesleki etik sorumluluk bilincine sahip olabilme
|
|
9-
|
Bağcılık alanında proje üretebilme ve girişimcilik vasfına sahip olabilme
|
|
10-
|
Sosyal adalet, kalite, kültürel değerler, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olabilme
|
|
11-
|
Atatürk ilke ve inkılâplarını özümsemiş birey olabilme
|
|
12-
|
Gündelik hayat ve mesleki alanda sözlü ve yazılı Türkçe’yi kullanabilme becerisine sahip olabilme
|
|
13-
|
Bağcılıkta ekonomik kayba neden olan bitki hastalık ve zararlılar ile nasıl mücadele edileceğini öğrenebilme
|
|