1-
|
Bitkisel üretimde temel bilgiye sahip olmak ve alanıyla ilgili kanunlar, yönetmelikler ve mevzuata hakim olabilme; Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin toplanması ve toplandıktan sonra kurutulması ve bozulmadan saklanması hakkında bilgi sahibi olabilme
|
|
2-
|
Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin yetiştirilmesi için ekolojik koşulların ne denli önemli olduğunu kavrayabilme; Toprak-besin elementleri ve bitki ilişkileri hakkında bilgi sahibi olabilme; Tıbbi ve ekonomik değeri olan bitkilerin tanınması, kültürel işlemler, hasat ve zirai mücadele gibi işlerde bilgi donanımına sahip olabilme; Hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemlerini uygulayabilme
|
|
3-
|
Bitkilerin morfolojik, anatomik, sitolojik, fizyolojik ve biyokimyasal yapıları hakkında bilgi sahibi olabilme; Fitokimyasalların etki mekanizmalarını anlamak ve drog hazırlama tekniklerini laboratuar ortamında uygulayabilme
|
|
4-
|
Ulusal ve küresel düzeyde çevre sorunlarına duyarlı davranabilme ve çözümlerine yönelik bilgileri yorumlayabilme; Çevre bilincine sahip ve girişimci bir birey olabilme
|
|
5-
|
Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin yetiştiriciliğinde yeni gelişme ve uygulamaları bağımsız/ekip halinde değerlendirmek ve uygulayabilme; Keyf ve Uyarıcı olan bitkiler hakkında bilgi sahibi olmak, baharat, kozmetik ve parfümeride kullanılan bitkileri tanıyabilme; Gıda, kozmetik ve lif boyamada kullanılan doğal bitkiler hakkında bilgi sahibi olabilme
|
|
6-
|
Tarımsal üretimle ilgili araç, gereç ve donanımları tanıma ve kullanabilme becerisini kazanabilme; Almış olduğu eğitimle, iş yaşantısında sorumluluğu altındaki kişileri yönlendirebilme ve yönetebilme
|
|
7-
|
Toplumsal, kültürel ve mesleki etik sorumluluk bilincine sahip olabilme; Alanında sosyal adalet, kalite, kültürel değerler, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olabilme.
|
|
8-
|
Yaşam boyu öğrenme bilincine sahip olma ve öğrenimini aynı alanda ya da aynı düzeyde farklı mesleğe yönlendirebilme; Temel düzeyde Fen bilgisi konularına hakim olabilme.,
|
|
9-
|
Temel bilgisayar bilgisine sahip olabilme.
|
|
10-
|
Gündelik ve mesleki alanda Türkçeyi etkin kullanmak, alanıyla ilgili konularda sözlü ve yazılı iletişim yoluyla aktarabilme; Proje yürüterek belli bir konuda bilgi sahibi olabilme.
|
|
11-
|
Atatürk ilke ve İnkılaplarını bilen, özümsemiş ve hayatında kullanan birey olabilme.
|
|
12-
|
Alanı ile ilgili kaynakları takip edebilecek yabancı dil bilgisine sahip olabilme.
|
|